Hoe werken wij?

Als verloskundigen begeleiden wij de normale zwangerschap, bevalling en kraambed. Een belangrijke taak van de verloskundige is dan ook een selectie maken van wat normaal en wat afwijkend is. Indien nodig zullen wij jullie doorverwijzen naar de gynaecoloog. Wij werken nauw samen met de gynaecologen van het streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland ziekenhuis.

In onze praktijk kennen wij geen eigen cliƫnten. Dit betekent dat wij afwisselend spreekuur en diensten doen. Het is de bedoeling, dat je ons allen leert kennen voordat je gaat bevallen. Bij grote drukte of overmachtsituaties kunnen wij een beroep doen op onze collega's van Wel & Wee te Winterswijk.

Verloskundige Marloes Domhof-Brundel

Marloes Domhof-Brundel

Verloskundige
Verloskundige Liza Stortelers

Liza Stortelers

Verloskundige
Waarneemster Romy Luimes

Romy Luimes

Waarneemster
Waarneemster Dianne van Wijnen

Dianne van Wijnen

Waarneemster

Stagiaires

Omdat wij het belangrijk vinden dat studenten goed worden opgeleid tot verloskundigen en dat wil o.a. zeggen met veel praktische ervaring, zijn wij een opleidingspraktijk. Dit houdt in dat er regelmatig studenten van de verloskundige opleiding Maastricht met ons meelopen tijdens spreekuren, de bevalling en kraamvisites. Ten alle tijde blijft de begeleidende verloskundige verantwoordelijk! Stel je de aanwezigheid van de student niet op prijs, zeg het dan gerust. Wij houden hier rekening mee.

Heb je een klacht over je verloskundige?

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige
Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via T 088 024 51 23. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl

Betalingsvoorwaarden

De kosten voor verloskundige zorg worden door alle ziektenkostenverzekeraars volledig vergoed. Als je een eigen risico hebt, is het uiteraard wel daarvan afhankelijk. Wij sturen onze nota rechtstreeks naar de verzekeraar.
Heb je een restitutiepolis, dan krijg je in de eerste weken na de bevalling de totale nota thuis gestuurd. Tijdens de zwangerschap hoef je dus nog niets te betalen.

Betalings voorwaarden zijn vastgesteld door de Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, statutair gevestigd te Utrecht;gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht op 21 juni 1996, onder nummer 165/1996