Hoe werken wij?

Als verloskundigen begeleiden wij de normale zwangerschap, bevalling en kraambed. Een belangrijke taak van de verloskundige is dan ook een selectie maken van wat normaal en wat afwijkend is. Indien nodig zullen wij jullie doorverwijzen naar de gynaecoloog. Wij werken nauw samen met de gynaecologen van het streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland ziekenhuis.

In onze praktijk kennen wij geen eigen cliënten. Dit betekent dat wij afwisselend spreekuur en diensten doen. Het is de bedoeling, dat je ons allen leert kennen voordat je gaat bevallen. Bij grote drukte of overmachtsituaties kunnen wij een beroep doen op onze collega's van Wel & Wee te Winterswijk.

Verloskundige Marloes Domhof-Brundel

Marloes Domhof-Brundel

Verloskundige

Ik ben in 2005 als verloskundige afgestudeerd in Maastricht. Daarvoor had ik de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Tijdens deze studie merkte een arts op dat ik wel een type zou zijn om verloskundige te worden. Nadat ik een dag had meegelopen met een verloskundige en bij een bevalling mocht zijn, was ik gegrepen door dit prachtige vak! Zwangerschap en de geboorte vind ik geweldig om te volgen en bij aanwezig te zijn. Het is en blijft telkens een wonder! Zeker nadat ikzelf moeder ben geworden van Dries (2007), Roos (2010) en Fien (2013). Daardoor weet ik dat dit zulke speciale momenten in je leven zijn! Samen met mijn man Björn woon ik in Zieuwent en werk ik sinds de zomer van 2006 in de praktijk in Aalten. Al die tijd nog steeds met veel plezier! Verdere hobby’s naast mijn werk en gezin zijn muziek maken, zingen, wandelen en samenzijn met familie en vrienden.

Verloskundige Romy Luimes

Romy Luimes

Verloskundige

Ik ben in 1995 geboren in Aalten en ben hier ook opgegroeid. Na een aantal jaren in Doetinchem gewoond te hebben, woon ik nu ook weer in Aalten, samen met mijn vriend Giel en onze hond Willem. In juli 2019 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Hoe leuk ik het ook vond om daar te wonen en studeren, ik kwam met liefde terug naar de vertrouwde Achterhoek om hier het mooie vak uit te oefenen. Wat ik zo onwijs leuk vind aan mijn werk is het sociale, coachende contact met zwangeren en hun partners in combinatie met het (medisch) handelen bij het op de wereld brengen van jullie kleintjes én daarbij verantwoordelijk zijn voor moeder en kind. Het blijft bijzonder om zo betrokken te mogen zijn bij één van de meest belangrijke gebeurtenissen in het leven als het krijgen van een kindje. Ik hoop jullie met al mijn enthousiasme te mogen ontmoeten en begeleiden!

Verloskundige Liza Stortelers

Liza Stortelers

Verloskundige

Ik ben in 2016 afgestudeerd als verloskundige na mijn studie in Groningen. Daarvoor heb ik ook nog een jaar HBO-V gestudeerd. Ik woon samen met mijn vriend Michiel en onze kinderen Isabel (2020) en Lucas (2022) in Bredevoort. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden, sport ik graag en het hoogtepunt van het jaar is de wintersport. Na mijn afstuderen kon ik gelijk aan de slag bij De Dijkpraktijk en vanaf de zomer van 2017 ben ik lid geworden van de maatschap. Ik vind het werken als verloskundige een voorrecht. Het is heel bijzonder om aanstaande ouders te mogen begeleiden vanaf het prille begin tot een paar weken na de geboorte. Het is mooi om te zien hoe ze zich voorbereiden op de geboorte en als je daar dan ook nog bij aanwezig mag zijn is dat de kers op de taart!

Verloskundige Carmen ten Have

Carmen ten Have

Verloskundige, waarneemster

Sinds het voorjaar van 2023 mag ik mijzelf verloskundige noemen. Nadat ik deze studie afrondde in Maastricht heb ik een aantal maanden waargenomen voor de praktijken in Ulft en Winterswijk. Vanaf september 2023 ben ik als vaste waarneemster begonnen bij de Dijk. Ik ben geboren in Harreveld en woon sinds mijn vierde in Zieuwent. Zoals je leest, heb ik mijn werk nóg wat dichterbij huis gezocht. Naast het werken, vind ik het ook heerlijk om te handballen, met vrienden af te spreken of uitgebreid te koken. Het werk als verloskundige is ontzettend dankbaar en bijzonder. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het ontzettend leuk en uitdagend. Het blijft elke keer weer een eer om vrouwen en hun partners te begeleiden tijdens deze speciale periode van hun leven. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Verloskundige Dot Salemink

Dot Salemink

Verloskundige, waarneemster

Ik ben geboren in Aalten (1998) en woon samen met mijn vriend Wouter. Tijdens mijn vorige opleiding tot verpleegkundige heb ik drie maanden stage gelopen in een ziekenhuis op Java (Indonesië). Toen ik een dag mee mocht kijken met bevallingen en keizersnedes, is de fascinatie voor dit bijzondere vak ontstaan. Na de opleiding in Maastricht te hebben gevolgd, ben ik in september 2023 afgestudeerd. Hoe leuk is het om als verloskundige te mogen werken in de praktijk die ervoor heeft gezorgd dat ik geboren ben! Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven!

Praktijkassistente Riekske Engelen

Riekske Engelen

Praktijkassistente

Ik woon samen met mijn vriend Merijn, onze kinderen Saar (2009) en Juul (2011) in Zieuwent. In 2004 ben ik afgestudeerd als Verzorgende IG niveau 3 en ben toen gaan werken op Den Es als verzorgende met dementerende ouderen. In 2007 kriebelde het om de kraamzorg in te gaan. Uiteindelijk heb ik 7 jaar bij Yunio (nu Naviva) gewerkt met heel veel plezier. Wat prachtig: al die geboorte en de mooie kraamweek die ik aan de trotse ouders mocht geven en hen daarin mocht ondersteunen in dat wat nog nieuw was. In 2015 ben ik bij verloskundigenpraktijk La Vie te Lichtenvoorde gestart als praktijkassistente en heb hier 8 jaar met plezier gewerkt. Heel bijzonder om nu helemaal aan het begin van een zwangerschap te kunnen ondersteunen. Daarnaast vind ik het mooi om de verloskundige werk uit handen te nemen, alles zo goed mogelijk draaiende te houden, hulp en zorg aanbieden waar dat nodig is. Sinds 1 september 2023 ben ik bij De Dijk Praktijk als praktijkassistente verder aan het werk. Jullie kunnen mij tegenkomen aan de telefoon bij vragen en maken of verzetten van afspraken. Daarnaast zal ik met mooie maar ook bij verdrietige momenten een luisterend oor kunnen bieden en steun geven.

Stagiaires

Omdat wij het belangrijk vinden dat studenten goed worden opgeleid tot verloskundigen en dat wil o.a. zeggen met veel praktische ervaring, zijn wij een opleidingspraktijk. Dit houdt in dat er regelmatig studenten van de verloskundige opleiding Maastricht met ons meelopen tijdens spreekuren, de bevalling en kraamvisites. Ten alle tijde blijft de begeleidende verloskundige verantwoordelijk! Stel je de aanwezigheid van de student niet op prijs, zeg het dan gerust. Wij houden hier rekening mee.

Heb je een klacht over je verloskundige?

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige
Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via T 088 024 51 23. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl

Betalingsvoorwaarden

De kosten voor verloskundige zorg worden door alle ziektenkostenverzekeraars volledig vergoed. Als je een eigen risico hebt, is het uiteraard wel daarvan afhankelijk. Wij sturen onze nota rechtstreeks naar de verzekeraar.
Heb je een restitutiepolis, dan krijg je in de eerste weken na de bevalling de totale nota thuis gestuurd. Tijdens de zwangerschap hoef je dus nog niets te betalen.

Betalings voorwaarden zijn vastgesteld door de Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, statutair gevestigd te Utrecht;gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht op 21 juni 1996, onder nummer 165/1996